Voorkom onaangename verassingen met de diefstal fietsverzekering van FietsZeker

Wat is een ebike verzekering tegen diefstal?

Wanneer u een nieuwe fiets of e-bike aanschaft wilt u deze natuurlijk onbezorgd achter kunnen laten na iedere fietsrit. Echter, wist u dat er alleen al in Nederland jaarlijks bijna 500.000 fietsen gestolen worden? Fietsdiefstal is in Nederland inmiddels gecategoriseerd als een landelijk probleem. Met een diefstal fietsverzekering van FietsZeker heeft u een uitgebreide diefstaldekking voor uw fiets. Zo krijgt u voor meerdere jaren een nieuwe fiets wanneer deze onverhoopt wordt gestolen. Meer informatie over onze ebike fietsverzekering vindt u op deze pagina.

Waar let u op bij een ebike diefstalverzekering?

Onze verzekering tegen diefstal beschermt u tegen kosten als gevolg van een diefstal van uw e-bike. Er zijn echter wel zaken om rekening mee te houden:

1: Hoelang krijg ik de verzekerde waarde terug?
Mocht uw fiets gestolen worden, en is uw fiets in dekking gebracht bij Allianz, dan krijgt u de eerste 3 jaar 100% van het verzekerde bedrag vergoed. Pas na 3 jaar geldt er een afschrijving. Lees de polisvoorwaarden van uw fietsverzekering echter goed door om te weten welke regels van toepassing zijn.

2: Moet ik een eigen risico betalen?
Bij sommige e-bike verzekeringen is het tegenwoordig normaal dat u een eigen risico betaalt in het geval dat uw fiets wordt gestolen. Bij de e-bike verzekering van Allianz is dat nog niet het geval. Echter, bij racefietsen en ATB/MTB fietsen geldt er een eigen risico van 20% bij diefstal. Ook voor het bepalen van het eigen risico van diefstal fietsverzekering raden wij aan dat u goed de polisvoorwaarden doorneemt.

Gevolgschade bij diefstal

Bent u verzekerd bij FietsZeker? Dan is gevolgschade na een poging tot diefstal ook verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld schade aan uw slot, fietsframe of banden zijn. Uw fietsenwinkel kan u helpen met het verhelpen van deze schade. Bij deze schade is er slechts een klein eigen risico van toepassing. De hoogte van het eigen risico staat in uw polis vermeld.


Waarom kiezen voor een diefstal fietsverzekering?

Door te kiezen voor een diefstal verzekering kunt u zorgeloos genieten van uw fiets of e-bike. Wist u dat diefstal van schroefvaste accessoires ook gedekt is op de fiets verzekering tegen diefstal? Bij de Allianz e-bike verzekering is diefstal van bijvoorbeeld een fietsaccu ook gedekt. Let op dat dit niet geldt wanneer de accu in de avond uren bij het huis gestolen wordt. Neem dus altijd ’s avonds de accu van uw elektrische fiets mee binnen!


Wat moet u doen bij diefstal van uw fiets?

Wanneer uw fiets helaas wordt gestolen is het belangrijk dat u binnen 7 dagen aangifte doet bij de politie. Doet u dit niet, dan loopt u kans dat de verzekeraar besluit om niet uit te keren. Nadat u aangifte hebt gedaan bij de politie kunt u het beste bij uw rijwielspecialist de diefstal aanmelden. De rijwielspecialist is namelijk gespecialiseerd in het afwikkelen van de fietsdiefstal. Alleen wanneer u online uw fietsverzekering af sluit bij ons kunt u de fietsdiefstal ook online bij ons aanmelden. Het kan enkele dagen duren voordat de verzekeraar de fietsdiefstal heeft beoordeeld. We doen uiteraard ons best om zo snel mogelijk alle fietsdiefstallen te behandelen!

Fiets verzekeren tegen diefstal bij FietsZeker

Ik wil mijn e-bike verzekeren. Wat zijn de kosten?

De kosten van deze diefstal fietsverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het (1) type fiets (2) uw postcode en (3) de fietsprijs en accessoires die uw verzekert. Voor nieuwe en tweedehands fietsen bepaalt u dezelfde premie. U dient bij een tweedehands fiets wel de waarde te kunnen onderbouwen. U kunt hier eenvoudig uw premie van de fiets diefstal verzekering berekenen.


Wat gebeurt er wanneer mijn fiets wordt gestolen?

Bij onze e bike fietsverzekeringen zijn er twee mogelijke uitkomsten wanneer uw fiets wordt gestolen. Bij de doorlopende diefstal fietsverzekering (met een maand- of jaarbetaling) kunt u, wanneer de diefstal wordt vergoed, een nieuwe fiets op de polis zetten. De fietsverzekering loopt dan dus door alleen staat er een nieuwe fiets als gedekt object op de polis. Bij onze kortlopende fietsverzekering ligt dit anders. Bij deze fietsverzekering eindigt de polis bij diefstal. U krijgt dan geen geld terug. U kunt dan een nieuwe fietsverzekering afsluiten voor uw nieuwe fiets.