Met de elektrische bakfiets verzekering van FietsZeker bent u altijd verzekerd van zorgeloos fietsen

Waarom heeft u een fietsverzekering nodig voor uw elektrische bakfiets?

Als trotse eigenaar van een elektrische bakfiets weet u hoe handig en veelzijdig deze voertuigen kunnen zijn. Of u nu uw kinderen naar school brengt, boodschappen doet of gewoon geniet van een ontspannen fietstocht, uw elektrische bakfiets is een waardevol bezit. Helaas brengt het bezitten van zo’n waardevol vervoermiddel ook risico’s met zich mee, zoals diefstal, schade of ongevallen. Daarom is het raadzaam om uw elektrische bakfiets te beschermen met een bakfiets fietsverzekering.

Welke elektrische bakfietsen kunnen bij FietsZeker verzekerd worden?

FietsZeker verzekert alle soorten elektrische bakfietsen. Ook kunnen alle elektrische bakfiets merken worden verzekerd bij ons. Denkt u hierbij aan Urban Arrow, Lovens, Carqon, Gazelle (Makki) en Batavus (Fier). Let op dat voor de elektrische bakfiets verzekering de aanschaf van een track & trace module mét opsporing abonnement verplicht is. Ook is deze verzekering alleen af te sluiten bij aangesloten fietsenwinkels die klant zijn bij FietsZeker.

Welke verzekeringsdekkingen zijn er voor een elektrische bakfiets?

De verzekeringsdekkingen voor een elektrische bakfiets verschillen nauwelijks met de verzekeringsdekkingen voor andere fietsen.

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn elektrische bakfiets niet gestolen wordt?

Het beschermen van je elektrische bakfiets tegen diefstal is essentieel. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat je bakfiets gestolen wordt:

Gebruik een stevig slot: Investeer in een een ART-goedgekeurd slot. Zorg ervoor dat u het slot altijd gebruikt, zelfs bij een korte stop.

Parkeer op veilige locaties: Kies altijd voor goed verlichte en drukke gebieden om uw bakfiets te parkeren. Probeer ook gebruik te maken van bewaakte fietsenstallingen.

Maak gebruik van een extra slot: Naast het hoofdslot kunt u ook een tweede slot gebruiken om uw bakfiets aan een vast object vast te maken. Dit verhoogt de moeilijkheidsgraad voor dieven.

Verwijder de accu: Als u uw elektrische bakfiets voor onbeheerd achterlaat, verwijder dan de accu en neem deze mee (naar binnen). Dit vermindert de aantrekkingskracht van uw bakfiets voor dieven.

Maak uw bakfiets herkenbaar: Personaliseer uw bakfiets met unieke stickers, kleuren of andere herkenbare kenmerken. Hierdoor wordt uw bakfiets minder aantrekkelijk voor dieven.

Houd uw bakfiets in het zicht: Als u de mogelijkheid hebt, parkeer uw bakfiets dan op een plek waar u er regelmatig zicht op hebt.

Registreer uw bakfiets: Registreer uw elektrische bakfiets bij een fietsregistratiedienst. Dit helpt bij het identificeren en terugvinden van uw bakfiets wanneer deze gestolen wordt.

Wees voorzichtig met online delen: Wees terughoudend met het delen van gedetailleerde informatie en foto’s van uw elektrische bakfiets op sociale media. Dit kan potentiële dieven op ideeën brengen.

Ondanks deze tips kan het uiteraard nog steeds voorkomen dat uw elektrische bakfiets gestolen wordt. Wilt u écht zorgeloos genieten van elektrische bakfiets? Sluit eenvoudig een fietsverzekering af bij FietsZeker: