Wat is een goedgekeurd slot?

Uw fiets moet altijd op slot staan wanneer deze niet wordt gebruikt om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding in geval van diefstal. Niet elk slot wordt door onze verzekeraar geaccepteerd. Verzekeraars eisen dat het slot minimaal een ART-2 keurmerk heeft. Twijfelt u of uw slot zal worden goedgekeurd? Neem dan contact met ons op!

Wij adviseren om altijd een tweede fietsslot als aanvulling te gebruiken op uw eerste slot. Onder een los fietsslot wordt o.a. verstaan een kettingslot, een kabelslot of een vouwslot. Een insteekketting raden wij af omdat deze geen extra cilinder heeft. Met andere woorden, dieven kunnen door één cilinder te vernietigen zowel uw ringslot als insteekketting onklaar maken. Bovendien raden wij onze klanten aan om de fiets met het tweede slot aan een (nagel)vast voorwerp te zetten.

Bij een verzekerde waarde vanaf €5000 of meer is het gebruik van een los tweede fietsslot verplicht! Een insteekslot of insteekketting in combinatie met een vast ringslot telt niet als tweede slot!