Met de e-bike fietsverzekering van FietsZeker bent u altijd verzekerd van zorgeloos fietsen!

Wat is een e-bike?

Een e-bike (ofwel elektrische fiets) is een fiets die wordt aangedreven door een elektromotor. Om te kunnen fietsen is er nog wel enige menselijke (spier)kracht nodig. Omdat de elektromotor trapondersteuning biedt is het veel gemakkelijker geworden om langere afstanden te fietsen. Daarnaast is een elektrische fiets ook heel fijn in het gebruik wanneer u een heuvel of berg op wilt fietsen.

De laatste jaren is het gebruik van de elektrische fiets erg populair geworden. Vanwege de hogere aankoopprijs, het intensievere gebruik en de diefstalgevoelige onderdelen op de fiets worden elektrische fietsen steeds vaker verzekerd tegen diefstal en schade. Bij FietsZeker kunt u daarom vanaf nu eenvoudig uw e-bike fietsverzekering afsluiten.

E-bike

Is het slim om een e-bike fietsverzekering af te sluiten?

Of het slim is om uw e-bike wel of niet te verzekeren kan van verschillende dingen afhangen:

1: De prijs van uw e-bike
Elektrische fietsen zijn over het algemeen duurder dan niet-elektrische fietsen. Dit komt, zoals hierboven is omschreven, doordat de fiets voorzien is van elektrische aandrijving. De motor, de accu en de display vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de kostprijs. Hoewel een e-bike fietsverzekering niet verplicht is worden duurdere e-bikes over het algemeen vaker verzekerd dan goedkopere. Dit komt uiteraard omdat het financieel verlies groter is wanneer de fiets wordt gestolen of wanneer deze kapot gaat. Een fietsverzekering kan helpt om dit risico op verlies te verkleinen.

2: Het gebruik van uw e-bike
Ook het gebruik van uw e-bike kan doorslaggevend zijn voor de keuze om een e-bike fietsverzekering af te sluiten. Gebruikt u uw fiets voor woon-werk verkeer? Of gebruikt u uw fiets alleen in het weekend? Indien u afhankelijker bent van uw fiets is het slimmer om een verzekering af te sluiten. Over het algemeen beschikt u met een fietsverzekering snel weer over een nieuwe fiets, mocht deze onverhoopt gestolen worden.

3. Uw eigen risicobereidheid en kosten van de verzekering
De prijs van uw e-bike alsmede het gebruik van uw e-bike zijn belangrijke factoren om te bepalen of u er verstandig aan doet om een verzekering af te sluiten. Echter, uw eigen risicobereidheid is ook van groot belang. Vraag uzelf altijd af welk risico u wilt lopen en welk risico u wilt afdekken. Wilt u bijvoorbeeld een diefstal en schade risico afdekken? Dan kan het slim zijn om een fietsverzekering af te sluiten. Neem hierbij ook de kosten van verzekering in overweging. Wegen de kosten van de verzekering op tegen het risico dat wilt afdekken?

Welke elektrische fietsen kunnen verzekerd worden bij FietsZeker?

Bij FietsZeker kunnen alle elektrische fietsen worden verzekerd *. Ook kunnen zowel nieuwe fietsen als tweedehands exemplaren verzekerd worden. Het is echter gebruikelijker om nieuwe fietsen te verzekeren. Dit komt omdat u meerdere jaren achter elkaar uw aankoopbedrag bij diefstal terugkrijgt: dit heet de nieuwwaarderegeling.


*Let op: Tijdelijk kunnen wij geen elektrische bakfietsen en fatbikes verzekeren

Is diefstal van onderdelen vergoed bij een e-bike fietsverzekering?

Een elektrische fiets heeft over het algemeen dure onderdelen. Denk hierbij aan de de motor, de accu en de display. Een belangrijke dekking van een e-bike verzekering is dus ook of accudiefstal en displaydiefstal worden vergoed. En zo ja, dan kan het zijn dat er een eigen risico van toepassing is óf dat er een afschrijvingspercentage wordt toegepast bij (accu)diefstal. Wij raden u aan hier goed op te letten bij het afsluiten van de e-bike verzekering. Ook is het van belang om na te gaan of diefstal van accessoires gedekt is. Bij FietsZeker valt dit in de dekking als de accessoires zijn meegenomen in de verzekerde waarde van de e-bike.

Wat is de beste e-bike fietsverzekering?

FietsZeker werkt alleen samen met grote en gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen.
Deze verzekeraars hebben hun sporen verdiend in de verzekeringswereld en met name
in tweewielerverzekeringen. Wij durven dan ook wel te stellen dat de fietsverzekeringen
die wij aanbieden horen bij de beste die verkrijgbaar zijn in de markt. Ook zijn de kosten van
de e-bike verzekering zeer gunstig. Zo heeft Moneyview de fietsverzekeringen al meerdere malen uitgeroepen tot de goedkoopste e-bike verzekering!

Hoe sluit ik een verzekering voor mijn elektrische fiets af?

Veel rijwielspecialisten bieden in de fietsenwinkel fietsverzekeringen aan. Bovendien is het mogelijk om online eenvoudig uw fietsverzekering af te sluiten. Dit kan sinds kort ook bij FietsZeker! Wij bieden goede maar goedkope fietsverzekeringen aan. Klik op de onderstaande knop om direct de premie voor uw e-bike te berekenen.