Met de tweedehands fietsverzekering van FietsZeker bent u altijd verzekerd van zorgeloos fietsen!


Tweedehands fiets
fietsverzekering

In Nederland worden elk jaar meer dan één miljoen fietsen verkocht. Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan dat er mensen zijn! Doordat fietsen een steeds betere kwaliteit hebben gekregen is er een grote tweedehands fietsenmarkt ontstaan.

Fietsverzekering tweedehands fiets afsluiten? Veel consumenten twijfelen of zij hun tweedehands (of reeds gebruikte) fiets of e-bike moeten verzekeren. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden.

Gewone fiets

Waarom zou ik mijn tweedehands fiets verzekeren?

Er zijn verschillende redenen waarom u een fietsverzekering tweedehands fiets zou willen afsluiten. De meest belangrijke reden is natuurlijk de compensatie bij een eventuele diefstal. De premie van de fietsverzekering zal uiteindelijk voor u in verhouding moeten staan met het (diefstal)risico dat u wilt afdekken. Daarnaast zorgt de fietsverzekering voor een stukje zorgeloosheid. Juist omdat u een verzekering heeft hoeft u niet steeds te denken “wat als mijn fiets gestolen wordt?”.

Kunnen tweedehands en gebruikte fietsen bij FietsZeker verzekerd worden?

Dit is zeker mogelijk bij FietsZeker! Net zoals bij nieuwe fietsen heeft u de keuze uit meerdere dekkingen: diefstal, diefstal + casco of diefstal + casco + pechhulp. Wij raden u aan om van tevoren goed na te denken over welke dekkingen voor u belangrijk zijn. Is het bijvoorbeeld gewenst om voor een tweedehands fiets of e-bike ook casco (schade) dekking af te sluiten? Voor elke extra verzekeringsdekking betaalt u vanzelfsprekend iets meer.

Naast de dekking is ook de looptijd van de verzekering tweedehands fiets belangrijk om over na te denken. Zo is bij een kortlopende fietsverzekering de looptijd in ieder geval 3 jaar. U kunt zich afvragen of het nodig om zo’n lange tijd een fietsverzekering af te sluiten. Een doorlopende fietsverzekering kan dan uitkomst bieden. Deze verzekering heeft een looptijd van minimaal een jaar maar na het eerste jaar kunt u de verzekering tweedehands fiets dagelijks opzeggen. Er geldt dan alleen een opzegtermijn van één maand.


*Let op: Tijdelijk kunnen wij geen elektrische bakfietsen en fatbikes verzekeren

Zijn er andere voorwaarden bij een fietsverzekering tweedehands fiets dan bij nieuwe fietsen?

De meeste voorwaarden zijn hetzelfde. Echter, omdat de tweedehands fiets meestal al wat ouder is dan een nieuwe fiets op het moment van verzekeren, gelden er andere regels met betrekking tot de nieuwwaarde en de gehanteerde afschrijving. Wij raden u aan om goed in de polisvoorwaarden van de fietsverzekering tweedehands fiets te kijken wat voor u van toepassing is.

Is uw fiets ouder dan 6 maanden? Dan raden wij bovendien aan om uw fiets opnieuw te laten taxeren door een erkende rijwielspecialist. Het taxatierapport dient dan als een bewijs waarmee u de verzekerde waarde van de fiets kunt aantonen. De kosten voor de taxatie van uw tweedehands fiets worden door de fietsenwinkel bepaald.

Let op dat de mogelijk geldende afschrijving ook van toepassing is bij diefstal van fietsonderdelen.

Is er een aankoopbon nodig voor deze fietsverzekering?

Bij FietsZeker is het alleen mogelijk om een fiets of e-bike te verzekeren met een originele aankoopbon. Dit geldt ook bij het verzekeren van tweedehands fietsen of niet nieuwe fietsen.

Wanneer u een eventuele diefstal of schade wilt melden op uw tweedehands fietsverzekering wordt u gevraagd om de originele aankoopbon te overhandigen. Bewaar dit document daarom goed.

Kan ik een fiets van Marktplaats verzekeren?

Wanneer u een fiets van Marktplaats koopt kunt u nog steeds de fiets bij FietsZeker verzekeren. Echter, u dient wel aan te tonen dat u in bezit bent van de fiets door middel van een aankoopbon of aankoopnota. Vraag deze dus altijd op bij de Marktplaats verkoper. Is de fiets (en dus de aankoopnota die u krijgt van de verkoper) ouder dan drie jaar? Dan kunt het beste een bewijs laten maken van de verzekerde waarde van de fiets. Dit kan met een taxatierapport van uw rijwielspecialist. Bewaar uw taxatierapport een aankoopnota goed. Deze heeft u beide nodig bij een eventuele schade of diefstal.