Met de goedkope fietsverzekering van FietsZeker bent u altijd verzekerd van zorgeloos fietsen


Hoe kan ik een goede goedkope fietsverzekering afsluiten?

Als consument wilt u dat uw fiets goed verzekerd is. Echter, u wilt niet teveel betalen voor uw verzekering. Bij FietsZeker begrijpen wij dit en proberen wij altijd voor aantrekkelijke premies fietsverzekeringen aan te bieden. Het komt voor dat fietsverzekeraars voor dezelfde fiets verschillende verzekeringspremies vragen. Hoe dit kan leggen wij hieronder uit. Ook geven wij informatie over waarom de fietsverzekeringen bij FietsZeker zo aantrekkelijk geprijsd zijn en hoe u een goedkope fietsverzekering bij ons kunt afsluiten.

Goedkope fietsverzekering? Niet bij alle aanbieders!

De Consumentbond berichtte in 2019 al dat de premie bij de ene fietsverzekeraar tot wel 6x duurder kan zijn dan bij de andere fietsverzekeraar. Het loont dus om te begrijpen hoe de premie van een fietsverzekering is opgebouwd. De premie van een fietsverzekering wordt grofweg bepaald door drie elementen:

1: De prijs van de fiets
De prijs van de fiets is het belangrijkste element. Hierbij geldt: hoe hoger de prijs, hoe hoger de kosten zijn die u betaalt voor de fietsverzekering. Goedkope fietsverzekering afsluiten? Houd er dan rekening mee dat het moeilijker wordt een goedkope verzekering te vinden naarmate de verzekerde waarde van de fiets toeneemt.

2: Het type fiets
Sommige fietsen hebben een hoger diefstalrisico dan andere fietsen. Hierdoor is ook het type fiets van belang bij de premiebepaling. Vanwege de populariteit en aanschafwaarde worden e-bikes bijvoorbeeld relatief snel gestolen. Bij FietZeker kunt u toch een goedkope fietsverzekering e-bike afsluiten! Bekijk hieronder onze scherpe premie.

3: Uw postcodegebied
Tot slot is ook het postcodegebied van belang. Het is algemeen bekend dat in de grote steden meer fietsen worden gestolen dan daarbuiten. Door dit verhoogde diefstalrisico in de steden is de premie die klanten daar moeten betalen dan ook hoger.

Hoewel de meeste verzekeraars alle drie deze elementen meenemen in de prijsbepaling wil dat nog niet zeggen dat alle aanbieders op dezelfde premie uitkomen. Dit kan komen door de risicobereidheid van de verzekeraar maar bijvoorbeeld ook de interne kosten bij de verzekeraar. Niet alle aanbieders kunnen op dit moment goedkope fietsverzekeringen aanbieden. Het loont daarom om goed onderzoek te doen voordat u een fietsverzekering aanschaft.

Kan ik bij FietsZeker een goedkope verzekering afsluiten?

Bij FietsZeker is het mogelijk om een goedkope fietsverzekering af te sluiten. Dit komt omdat wij samenwerken met grote gerenommeerde verzekeraars zoals Allianz, één van de grootste verzekeraars ter wereld. De fietsverzekering die wij aanbieden is door Moneyview al meerdere malen uitgeroepen tot de goedkoopste fietsverzekering!

Is de service nog wel goed bij een goedkope verzekering?

FietsZeker is een familiebedrijf waar service hoog in het vaandel staat. Wij proberen uw vragen dezelfde dag te beantwoorden. Bovendien doen wij ons uiterste best om uw diefstal- of schademelding zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Hierbij zijn wij soms wel afhankelijk van de reactietijd van derde partijen.

Kan mijn premie worden verhoogd wanneer de verzekering loopt?

De premie van de verzekering kan tijdens de looptijd worden verhoogd. Dit kan alleen bij doorlopende fietsverzekeringen (maand- of jaarbetaling). Wilt u een goedkope fietsverzekering voor 3 jaar? Dan is wellicht een kortlopende fietsverzekering interessant voor u. Bij een premieverhoging op een doorlopende verzekering zullen wij u altijd ruim van tevoren informeren. U heeft dan ook ruim de tijd de kans om uw fietsverzekering bij ons op te zeggen als u het niet eens bent met de premieverhoging. Indien gewenst gaan we zelfs samen met u op zoek naar een alternatief.

Goedkope fietsverzekering afsluiten? U heeft wettelijke bedenktijd!

U komt op internet een goedkope verzekering tegen en besluit om meteen deze verzekering af te sluiten. U komt echter later toch een goedkopere verzekering tegen en wilt van uw verzekering af. Dit is mogelijk omdat er een wettelijke bedenktijd geldt van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kunt u dus altijd, zonder opgaaf van reden, afzien van uw verzekering. Dit geldt uiteraard ook bij FietsZeker.