Met een Track & Trace fietsverzekering van FietsZeker bent u altijd verzekerd van zorgeloos fietsen

Steeds meer fietsen zijn voorzien van track & trace volgsystemen. Bij FietsZeker zijn deze fietsen vanaf nu ook te verzekeren! Dit verzekeringsproduct wordt ook wel een connect fietsverzekering of een connected fietsverzekering genoemd. Het voordeel voor een verzekeraar is dat doordat de fiets is voorzien van track & trace, de fiets bij een eventuele diefstal veel eenvoudiger wordt teruggevonden. Dit kan zich vertalen in een lagere schadelast voor de verzekeraar. Voor consumenten vertaalt de aanschaf van een fiets met ingebouwd track & trace systeem (of een later ingebouwd systeem) zich daarom soms in een voordeligere verzekeringspremie.

Bij welke fietsen is een track & trace verzekering verplicht?

Hoewel wij een track & trace systeem aanraden voor elke kostbare fiets, is het voor fatbikes en elektrische bakfietsen verplicht. Omdat wij het belangrijk vinden dat het device juist wordt ingebouwd én geactiveerd, kunnen klanten alleen een track & trace fietsverzekering afsluiten via deelnemende FietsZeker winkels. Vraag uw rijwielspecialist daarom naar FietsZeker!

Met wie werkt FietsZeker samen?

Hoe gaat het aanvraagproces?

Wanneer u uw fiets of e-bike in de winkel koopt dan kunt u besluiten om de fiets te laten voorzien van een track & trace systeem (wanneer dit door de fabrikant niet al is ingebouwd). Vervolgens kunt u bij het ophalen of bestellen van de fiets ook bij de rijwielspecialist aangeven of de fiets verzekerd moet worden. De rijwielspecialist kan voor u een connect verzekering aanvragen. Let op dat het bij FietsZeker altijd verplicht is om een track & trace fietsverzekering af te sluiten voor fatbikes en elektrische bakfietsen. Ook dient er een abonnement voor opsporing geactiveerd te zijn. Bij de meeste systemen krijgt u na aanschaf van het device per email een bericht met de vraag om het abonnement te activeren!

Wat moet ik doen wanneer mijn fiets met connect fietsverzekering wordt gestolen?

Wanneer uw fiets onverhoopt wordt gestolen is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Denk hierbij aan: 1. Direct contact opnemen met de meldkamer van uw Track & Trace partij 2. Direct aangifte doen bij de politie (dit kan gelukkig online). Is de fiets na 72 uur nog steeds niet zijn teruggevonden? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen u vertellen wat de volgende stappen zijn met betrekking tot het aanmelden van de diefstal.

Wat is het voordeel om een track & trace verzekering bij FietsZeker af te sluiten?