Met de doorlopende fietsverzekering van FietsZeker bent u altijd verzekerd van zorgeloos fietsen


Wat betekent doorlopende fietsverzekering?

Een doorlopende fietsverzekering betekent dat de verzekering geen vaste looptijd heeft. De fietsverzekering blijft doorlopen totdat u opzegt. Let op dat de verzekering een minimale looptijd heeft van één jaar. Hierna kan er maandelijks worden opgezegd.

Is het slim om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten?

Of het slim is om deze verzekering af te sluiten kunt u zich eerst twee vragen stellen:

1: Vindt u het nodig om een fietsverzekering af te sluiten?
Vraag uzelf altijd eerst af of zinvol is om dit te doen. Het afsluiten van een fietsverzekering is namelijk niet verplicht. Bepaal bijvoorbeeld of de kosten opwegen tegen het diefstal- of schade risico dat de verzekering dekt. Helaas komt in Nederland fietsendiefstal veel voor. Het kan daarom voor u nuttig zijn om een diefstalverzekering af te sluiten.

2: Zo ja, wat zijn uw wensen voor wat betreft de verzekering?
Hierbij kunt u denken aan de dekking, de betaaltermijn en flexibiliteit:

  • Dekking: Wilt u alleen diefstalrisico of schaderisico afdekken? Beide risico’s kunnen verzekerd worden op een doorlopende fietsverzekering.
  • Betaling: Wilt u bijvoorbeeld per maand of per jaar betalen? Dan is een doorlopende verzekering zeker geschikt. Wilt u liever een eenmalige betaling doen? En bijvoorbeeld 3-jaar vooruit betalen? Dan is een kortlopende verzekering wellicht een betere optie voor u.
  • Flexibiliteit: Omdat u na het eerste jaar al uw verzekering kunt stopzetten biedt een doorlopende fietsverzekering meer flexibiliteit dan een kortlopende fietsverzekering.

Welke fietsen kunnen verzekerd worden bij FietsZeker?

Bij FietsZeker kunnen alle fietsen worden verzekerd met een doorlopende fietsverzekering*. Ook kunnen zowel nieuwe fietsen als tweedehands fietsen verzekerd worden. Het is echter gebruikelijker om nieuwe fietsen te verzekeren. Dit komt omdat u meerdere jaren achter elkaar uw aankoopbedrag bij diefstal terugkrijgt: dit heet de nieuwwaarderegeling.


*Let op: elektrische bakfietsen en fatbikes kunnen alleen in de winkel verzekerd worden!

Wat zijn de kosten en hoe worden deze bepaald?

De kosten van een doorlopende fietsverzekering hangen van verschillende factoren af. Allereerst de prijs van uw fiets of e-bike. Hierbij geldt: hoe hoger de prijs, hoe hoger de kosten die u per maand of per jaar betaalt. Daarnaast is ook uw woonplaats van belang. Woont u in een regio waar het diefstalrisico hoog is? Dan zal dit zich vertalen in hogere kosten (een hogere premie). De laatste tijd vindt er ook steeds meer segmentatie plaats op basis van het type fiets. Hierdoor kan de premie voor een elektrische fiets (“e-bike”) verschillen van de premie voor een niet-elektrische stadsfiets, mountainbike of racefiets.

Wat gebeurt er als mijn fiets gestolen wordt?

Een doorlopende fietsverzekering staat op naam van de verzekerde (ook wel de polishouder genoemd). Wanneer uw fiets onverhoopt gestolen wordt en er is recht op uitkering, dan kunt u een nieuwe fiets op de polis toevoegen. Uw verzekering blijft dan doorlopen met een andere (nieuwe) fiets als verzekerd object.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn fiets wil omruilen?

Omdat de verzekering op naam staat geldt ook dat er een nieuwe fiets aan de polis toegevoegd kan worden zodra de gegevens van uw nieuwe fiets bekend zijn.