Met de kortlopende fietsverzekering van FietsZeker bent u altijd verzekerd van zorgeloos fietsen

Wat houdt een kortlopende fietsverzekering in?

Een kortlopende fietsverzekering (ook wel aflopende fietsverzekering genoemd) houdt in dat de verzekering een vaste looptijd heeft. Vaak is dit 3 of 5 jaar. Vlak voor de einddatum krijgt u een vrijblijvend verlengingsvoorstel. Met een kortlopende fietsverzekering is uw fiets dus voor meerdere jaren goed verzekerd. Het voordeel van deze verzekering is bovendien dat uw premie niet tussentijds kan stijgen. Dit is wel het geval bij een doorlopende verzekering. Daarbij geschied de betaling normaliter namelijk per maand of per jaar.

Waarom zou ik een fietsverzekering afsluiten?

Er zitten veel voordelen aan een fietsverzekering. Het is natuurlijk niet verplicht om een fietsverzekering af te sluiten, maar het is over het algemeen wel aan te raden. Vaak betaalt u honderden of, in het geval van bijvoorbeeld een e-bike of elektrische bakfiets, zelfs duizenden euro’s voor uw fiets.

In Nederland komt fietsendiefstal helaas vaak voor. Daarom is het fijn als u goed verzekerd bent bij diefstal. Met een fietsverzekering houdt u aan de diefstal geen financiële schade over.

Waarom een kortlopende fietsverzekering afsluiten?

Met een kortlopende fietsverzekering bent u voor meerdere jaren verzekerd. Zo kunt u ons inschakelen bij diefstal van uw fiets, maar ook bij schade aan de fiets door bijvoorbeeld een aanrijding (indien uw casco dekking afsluit). Vooral als u uw fiets veel gebruikt, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, is het fijn als schade of diefstal snel opgelost wordt.

De kortlopende fietsverzekering wordt meestal afgesloten voor nieuwe fietsen. Deze verzekering kent vaak ook een ruime vergoeding. Gedurende bijvoorbeeld de eerste drie jaren krijgt u bij diefstal 100% van het verzekerde bedrag uitgekeerd en niet de dagwaarde van de fiets. U bent bij de meeste fietsverzekeringen ook geen eigen risico verschuldigd. Tegen een lage premie kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal en schade door een ongeval.

Sluit direct een fietsverzekering af via FietsZeker

Bent u op zoek naar de juiste fietsverzekering? Op Fietszeker.nl kunt u direct uw fietsverzekering  afsluiten. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!